Close Menu

Roeien in herstel

 

Herstellende van zijn eigen verslaving stapte oud-marinier Adrie Sluimer bij andere mariniers in een sloep en ontdekte hij dat roeien hem goed deed. Met een flinke portie verbondenheid, kracht en toewijding kun je grootse dingen bereiken. Dat inspireerde hem om vanuit zijn werk als ervaringsdeskundige bij Antes, onderdeel van Parnassia Groep, zelf het water van Rotterdam op te gaan met een groep patiënten met een verslavingsverleden. Zo ontstond in 2017 het project “Roeien in Herstel”.

Het is een succes: er wordt wekelijks getraind en de hechte club roeide al snel serieus mee met wedstrijden in binnenland en zelfs in het buitenland. Dat helpt de teamleden tijdens hun herstel: “Zij voelen dat ze er weer toe doen, steunen elkaar in moeilijke periodes, leren om door te zetten en samen te werken. Zowel fysiek als mentaal knappen ze op”, aldus Adrie.

Uiteindelijk werd de grote wens om mee te strijden tijdens de prestigieuze Great River Race in Londen in september 2019 werkelijkheid. Waarbij ze, in een deelnemersveld van meer dan 300 boten, maar liefst op de 41ste plaats eindigden.

Eigen sloep de Recovery

Al die tijd mochten zij gebruik maken van de sloep van het in Rotterdam gestationeerde Korps Mariniers. Door het succes en het groeiende animo onder patiënten van Parnassia Groep ontstond de wens voor een eigen sloep. Er kon dan vaker getraind worden waardoor meer mensen in herstel van een verslaving ervaren hoe het roeien daarbij kan helpen. Dankzij het prijzengeld van de VGZ GGZ Herstelspecial, een schenking van het Professor Bouman fonds, en met de ondersteuning van Stichting Vrienden Parnassia Groep is in 2020 de eigen sloep, gedoopt Recovery gekocht.

Door de lockdown kon er weinig getraind worden maar toen het mogelijk was werd er direct weer geroeid. Ook werd er een plan gesmeed voor een nieuw avontuur met het Koninklijk Instituut Marine (KIM): De Slag om Herstel

De Slag om Herstel op 1 en 2 oktober 2021

Omvat een 164 km lange roeisloeptocht van Den Helder naar Rotterdam. De start is op vrijdag 1 oktober om 8.00 uur en de tocht zal langs Alkmaar, Zaandam, Amsterdam, Leiden en Delft  gaan.

De bemanning van de sloep, 8 roeiers en een stuurman wordt om elke etappe afgewisseld door een ander team. Om de tocht te kunnen roeien wordt gewerkt met 4 groepen roeiers. Samen met de boot van het korps Adelborsten wordt er gevaren naar Rotterdam, onderling is er geen sprake van een wedstrijd; het is ”samen uit, samen thuis” Tijdens de gehele tocht zal een professionele safety & support boot de 2 sloepen volgen. Na een intense tocht is de verwachte finish op zaterdag 2 oktober om 11.00 uur bij de Erasmusbrug in Rotterdam.

Bekijk hier de voorbereidingen.

Bent u enthousiast over deze tocht en wilt de Slag om Herstel sponsoren of wilt u onze patiënten laten sporten? Word dan donateur en steun ons sportfonds. Dat kan eenmalig door met de Tikki app of de ING app de QR-code te scannen.

 

 

 

 

 

 

 

Of via de donatiepagina van Vrienden Parnassia Groep