Close Menu

Roeien in herstel

Adrie Sluimer en de Slag om herstel

Oud-marinier Adrie ging met andere mariniers roeien om te herstellen van zijn eigen verslaving. Dit bracht hem veel en deze kennis wilde hij ook inzetten als ervaringsdeskundige bij Antes, onderdeel van Parnassia Groep, om andere cliënten met verslavingsproblemen te helpen. Hiermee ontstond in 2017 het project "Roeien in Herstel". Ook met de steun van een gift van Vrienden Parnassia Groep kon een eigen sloep, de Recovery, gekocht worden. Een vaste groep roeiers onder leiding van Adrie roeit wekelijks en werkt hierdoor aan hun eigen herstel. Zij leren samen te werken, door te zetten als het zwaar wordt en elkaar te steunen bij moeilijke momenten.

Gelukkig kunnen ook deze trainingen nu weer doorgaan en zijn de roeiers zich aan het voorbereiden voor het unieke roei evenement dat in juni van dit jaar plaats gaat vinden. De Slag om Herstel gaat op vrijdag 17 juni van start vanuit Den Helder, de roeiers zullen in estafette 24 uur later aankomen in Rotterdam. Met dit evenement wordt aandacht gevraagd voor het tegengaan van stigmatisering en voor een gezonde leefstijl voor cliënten.

Blij zijn wij ook dat de zorgverzekeraar DSW sponsor is geworden van de sloep en hiermee Roeien in herstel ondersteunt.

Wil je de roeiers aanmoedigen? Zij roeien elke zaterdag vanaf 10.30 uur weg vanuit de Admiraliteitskade in Rotterdam. Wil je ook dat cliënten kunnen sporten? Dan zijn dit de mogelijkheden.

Wij ondersteunen de Slag om Herstel waarmee aandacht wordt gevraagd tegen stigmatisering en voor een gezonde leefstijl van de cliënten.