Close Menu

Rabobank schenkt cheque voor Moestuin

21 oktober 2019
Moestuin voor Youz mogelijk gemaakt door Rabobank

In het Palmhuis van Youz, onderdeel van de Parnassia Groep, vinden jongeren een plek die moeite hebben om deel te nemen aan het gewone leven en aan regulier onderwijs. Hier wordt dagbehandeling gecombineerd met speciaal onderwijs.

Om de op school geleerde kennis in de praktijk te brengen lag er een wens om een moestuin in bakken aan te leggen. Op deze manier kunnen jongeren in de praktijk leren om groente en kruiden te kweken. Het verzoek voor deze moestuin was bij Vrienden Parnassia Groep binnengekomen.

De leden van de ledenraad van Rabo regio den Haag, hebben dit jaar de mogelijkheid gekregen om 1000 euro uit te keren aan een zelf te zoeken goed doel. Een doel dat ook past bij de doelstellingen van Rabo. Tamar Disselkoen, zowel voorzitter van de klachtencommissie bij Parnassia als lid van de ledenraad van Rabobank, heeft er voor gekozen “haar” 1000 euro aan de jongeren van Parnassia Groep te geven. Dit om de gewenste moestuin te kunnen maken. De Rabobank reageerde direct heel enthousiast. Een moestuin voor de jongeren bij Parnassia Groep dient twee doelen die de Rabo onderschrijft; “kansen voor iedereen “ en “banking for food”. Directeur Rabo regio den Haag, Renate Brabander, heeft het bedrag van de cheque van Tamar daarom verdubbeld.

Maandag 14 oktober werd door Tamar Disselkoen en Bart Klink, rayon manager Rabo, de cheque van €2.000,-- aan de jongeren zelf uitgereikt. Met deze cheque kan de moestuin opgestart worden. Naast dat de jongeren nu kunnen leren om groentes te kweken, worden de zelf gekweekte producten ook gelijk verwerkt. De jongeren koken namelijk ook  zelf op de afdeling.

Er waren tekeningen van groentes van de leerlingen gemaakt en er werd alcoholvrij geproost op deze mooie overhandiging.