Close Menu

De allereerste duurzame elektrische mobiele kinderspreekkame

4 maart 2021
De allereerste duurzame elektrische mobiele kinderspreekkame

Het team van de Banjaard, onderdeel van Youz in Den Haag heeft de allereerste duurzame elektrische mobiele kinderspreekkamer van de wereld laten ontwikkelen.

Afgelopen maandag reden Corine van Vliet, kinder- en jeugdpsychiater en bedenker, samen met collega en behandelaar Clarie Dekker voor het eerst met de bus, genaamd GIJS naar een van hun cliëntjes. "Een jongetje van 7,5 jaar. Een angstig jongetje met weinig zelfvertrouwen. Maar hij stond ons al buiten op te wachten met zijn moeder. Hij stond te trappelen om de bus in te gaan en zei: 'Nu heb ik toch nog iets leuks deze vakantie'. Een plek speciaal voor hem, in zijn eigen straat." 

Het nieuws prijkte deze week op de voorpagina van het Algemeen Dagblad "Kinderen met beperking en problemen worden blij van behandelkamer op wielen" "Nu heb ik toch nog iets leuks". Corine vertelt over het initiatief, de mogelijkheden van de bus en over haar droom van een zelfrijdende elektrische bus. Bekijk het filmpje en hele nieuwbericht.

De bus wekt ook de nieuwsgierigheid op van collega-specialisten. Als je interesse hebt of bijvoorbeeld de bus wilt uitproberen, dan kun je contact opnemen met Corine van Vliet.

GIJS is mogelijk gemaakt door steun vanuit Fonds1818, Kiwanis Den Haag  Vrienden Parnassia Groep, en Youz