Close Menu

Global Talk steekt  handen uit de mouwen bij binnentuin Dorestad

23 juni 2022
Global Talk steekt  handen uit de mouwen bij binnentuin Dorestad

Een paar weken geleden hebben enthousiaste medewerkers van Global Talk zich belangeloos ingezet om de binnentuin van Dorestad op te knappen. ‘De tuin moest weer zomerklaar gemaakt worden. Dat betekende dode planten en onkruid eruit. We hebben ook nog de grond omgespit. De bestrating is onkruidvrij gemaakt met een bosmaaier. De planten in de bloembakken zijn bijgesnoeid en de vijver is onkruidvrij gemaakt. Daarna hebben we ondermeer lavendel gepoot omdat dit op elke grond goed groeit en het hele jaar groen blijft. En de bijen en vlinders zijn er gek op. Dat zorgt voor extra leven in de binnentuin.” aldus Andre Verweij, accountmanager gezondheidszorg Global Talk.


In totaal zijn zo’n 300 nieuwe planten de grond in gegaan. Collega Joost van der Spek heeft  dahliabollen geschonken die tussen de lavendel zijn gepoot.
Dorestad is een Haags verpleeghuis (onderdeel van Parnassia) voor mensen met een psychiatrische aandoening in combinatie met een lichamelijke ziekte of beperking. Ook mensen met een psychiatrische aandoening die tijdelijk verpleeghuiszorg nodig hebben, bijvoorbeeld na een operatie in een ziekenhuis, verblijven tijdelijk in Dorestad. ‘De binnentuin was door allerlei omstandigheden wat verwaarloosd.  Nu is het een mooie plek geworden waar onze bewoners, maar ook wij, veel gebruik van gaan maken. We zijn er erg blij mee, aldus een van de verpleegkundigen van Dorestad.’  
De klusdag werd afgesloten met een feestelijk moment waarbij de bewoners, onder het genot van koffie/thee en een stuk gebak, samen met de klussers genoten van het eindresultaat na een dag hard werken. Het was een dagje zweten, maar we hebben er erg van genoten! En het resultaat was mooi, dus wat ons betreft helemaal top, aldus Andre.

Deze actie is tot stand gekomen door bemiddeling Vrienden Parnassia Groep. Global Talk is bedrijfsvriend en draagt onze cliënten een warm hart toe.
Global Talk is een organisatie van 1600 tolken en cultuurspecialisten waar ruim 200  verschillende talen gesproken worden. Je komt ons overal in Nederland tegen, ook bij Parnassia Groep. “Wij vinden het belangrijk dat mensen elkaar niet alleen verstaan, maar elkaar ook begrijpen. Dat zien we ook terug bij Dorestad en mede daarom zijn we bedrijfsvriend geworden.” aldus Andre.